Fotoexpositie wij... | nolimit

 

...doorbreken de cirkel van geweld dient als aanjager om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken en zet ons aan tot handelen.

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat kan zij niet alleen. WIJ als samenleving kunnen daarin iets betekenen. Stichting Open mind heeft daarom haar krachten gebundeld om de samenleving op te roepen mee
te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

WIJ... doorbreken de cirkel van geweld
Directeur van stichting Open mind, Mirjam Bekker-Stoop, fotograaf Mounir Raji en stylist Richard Schreefel reisden door heel Nederland om een zo divers mogelijke groep mensen te portretteren en hun persoonlijke verhalen op te tekenen over hoe zij samen de cirkel van geweld hebben doorbroken. Het werd een bijzondere reis waarin we leerden dat huiselijk geweld en kindermishandeling in alle lagen van de bevolking voorkomt, dat we als samenleving heel veel voor elkaar kunnen betekenen en dat kleine gebaren al een grote impact kunnen hebben, maar dat niets doen geen optie is.

De tentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld dient als aanjager om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken en zet ons aan tot handelen. We kijken niet meer weg, we nemen zelf de verantwoordelijkheid om de cirkel of cirkels van geweld te doorbreken. De portretten inspireren en motiveren om tot actie over te gaan. Je kunt iets betekenen, dat is de oproep die we nodig hebben om daadwerkelijk de cirkel te doorbreken.

WIJ... doorbreken de cirkel van geweld is een initiatief van stichting Open mind, in samenwerking met het Programma Geweld hoort nergens thuis en is mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS – Veilig Thuis – Moviera – stichting Praat – GGZ Breburg | Fameus – Fenix Emancipatie Expertise Centrum – Project De Cirkel is Rond – Gemeente Rotterdam – Gemeente Breda – Gemeente Enschede – Toon lef met zorg – ExpEx – Pretty Woman – Nederlandse gemeenten – landelijke en regionale media en onderwijs- en zorginstellingen – Horatio – Standard Investment – Veenhoven Media – Kellerman Bureau in Actie – Imagebuilding – Canon Nederland – Studio Groen & Geel – Out of the Box TV – Solve consulting

... en bovenal alle mooie, sterke en moedige mensen die zich, met hun persoonlijke portret en verhaal, als voorbeeld willen stellen in het doorbreken van de cirkel van geweld.

vanaf 23 november

 

Veel gestelde vragen >>

 
--- BuurtHuizen Zuidoost is onderdeel van PBAZO [Stichting Programmabureau Amsterdam Zuidoost]