VVN opfriscursus auto | 23+ | nolimit

 

De Gemeente Amsterdam organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) - een Opfriscursus Auto in Zuidoost voor automobilisten van 65 jaar en ouder. 

Tijdens twee informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is wel nodig.

Deze cursus bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal twee uur, inclusief pauze. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden lichamelijke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een gratis praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl.

Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. De auto biedt veel vrijheid. Als u autorijdt wil u dat waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar wanneer hebt u zich voor het laatst in de verkeersregels verdiept? Voor veel automobilisten is dat al lang geleden. Ook veranderen fysieke vaardigheden naarmate u ouder wordt. Zoals uw zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op uw verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. Veilig Verkeer Nederland helpt hier graag bij met de informele VVN Opfriscursus Auto.

Informatie en contact
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 4 september. Dat kan op verschillende manieren:
1. Via www.vvn.nl/agenda/noord-holland/amsterdam/vvn-opfriscursus-auto-amsterdam-zuid-oost
2. Door een e-mail te sturen naar steunpuntwest@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus, Amsterdam met uw stadsdeel. Vermeld daarbij naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.
3. Door te bellen naar 088-5248838. Deelnemers ontvangen één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

 

di 12 sept & 24 okt 13.15-15.15 | gratis

 

Veel gestelde vragen >>

 
--- BuurtHuizen Zuidoost is onderdeel van PBAZO [Stichting Programmabureau Amsterdam Zuidoost]